facebook

Російські солдати вторглися в Україну через Дністер

Російські військовослужбовці в невизнаному Придністров’ї форсували Дністер і незаконно перебували на території України 14-15 серпня поточного року.

Як заявили в посольстві України в Молдові, Росія порушила свої зобов’язання в процесі мирного врегулювання конфлікту.

Дипвідомство уточнило, що в Україні перебували військові і техніка Оперативної групи російських військ в зоні безпеки. Солдати РФ перешкоджали виконанню обов’язків представникам миротворчих сил і Місії ОБСЄ.

“Зазначені дії Росії в черговий раз підтверджують необхідність повного та безумовного виведення російських військ з території Республіки Молдова відповідно до рішень Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року”, – сказано в заяві посольства.

Варто відзначити, що 13 серпня прес-служба Західного військового округу Росії повідомила про підготовку Оперативною групою російських військ у Придністров’ї бойової бронетехніки для можливих навчань з переходом водних бар’єрів.

Вранці 14 серпня біля пляжу в с. Тернаука на лівому березі Дністра і пішохідного моста через Дністер в Тирасполі була розміщена бронетехніка і військові вантажівки без номерів і розпізнавальних знаків. При цьому молдавських військових і представників ОБСЄ не допустили на ці території.

Міністр оборони Молдови Еуджен Стурза назвав дії Росії провокацією проти його країни.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...