facebook

Російські прикордонники побили українця, – ДПСУ (відео)

Сьогодні, 18 серпня, українця, який перетинав кордон з РФ у потязі, побили російські прикордонники.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зазначається, що у п’ятницю ввечері українець 1977 року народження виїжджав до Російської Федерації поїздом сполученням “Кривий Ріг-Москва”.

За словами чоловіка, під час проходження прикордонного контролю в російському пункті пропуску “Долбіно” він надав прикордонникам для перевірки всі необхідні для перетину кордону документи, але російський прикордонний наряд відмовився пропускати його через кордон.

На прохання громадянина пояснити причину, з якої йому відмовляють у перетині кордону, відповіді ніхто не надав, після чого двоє російських прикордонників та одна особа в цивільному силоміць вивели українця з вагону поїзда.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Під час висадки правоохоронці РФ безпідставно застосовували до чоловіка заходи фізичного впливу, після яких він отримав тілесні ушкодження. Також, аби приховати фактичне побиття чоловіка, російські прикордонники видалили всі відеофайли з його мобільного телефону, на який він фіксував їх незаконні дії”, – заявили в Дерджприкордонслужбі.

Українські прикордонники викликали карету швидкої допомоги, лікарі якої надали первинну медичну допомогу потерпілому.

Співробітники ДПСУ скерували до поліції повідомлення для внесення відомостей в ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого за ст. 125 “Умисне легке тілесне ушкодження”.

Крім того, ДПСУ звернулася до прикордонного відомства РФ з вимогою надати інформацію щодо обставин затримання та повернення громадянина України, а також надати оцінку діям прикордонників РФ.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...