facebook

Сирія: активісти заявили про нові удари урядових військ по лікарнях в Алеппо

Сирійські активісти заявили, що війська уряду країни розбомбили ще чотири лікарні в непідконтрольній урядові частині міста Алеппо. Це загрожує небезпекою переривання медичної допомоги для приблизно 200 тисяч мешканців підконтрольної повстанцям частини міста.

558726EF-6E3D-4463-B5D5-049CBAB81229_cx0_cy3_cw0_w987_r1_s_r1

За даними активістів, унаслідок цих ударів у суботу й ніч на неділю загинули не менш ніж п’ять людей, серед них немовля.

Як поінформувала Асоціація незалежних лікарів, що підтримує діяльність лікарень в Алеппо, в дитячій лікарні, одній із тих, що зазнала удару, померло дводенне немовля, що було на кисневому диханні, коли після удару постачання кисню перервалося.

Крім того, за даними асоціації, один із ударів вразив банк крові для переливань.

Міжнародний комітет Червоного Хреста назвав повідомлення про останні удари по лікарнях в Алеппо жахливими новинами й наголосив, що цивільне населення й лікарні не можуть бути цілями воєнних ударів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Війська уряду Сирії і його союзниці Росії регулярно здійснюють повітряні удари по територіях, які контролюють супротивники режиму президента Сирії Башара аль-Асада, зокрема в Алеппо.

Непідконтрольні урядові частини Алеппо контролюють сили супротивників режиму різного спрямування – і загони поміркованої опозиції, і бойовики ісламістських угруповань, пов’язаних із мережею «Аль-Каїда» і визнаних значною частиною світу терористичними. Нині ці райони міста перебувають у фактичній облозі урядових військ, які взяли під контроль єдину дорогу, що поєднувала їх із «повстанськими» територіями за межами міста.

Всесвітня організація охорони здоров’я назвала Сирію найнебезпечнішим місцем на Землі для медичних працівників у 2015 році.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...