facebook

Олімпійські ігри в Ріо: хто представлятиме Україну?

Не так часто Україні доводиться двічі за одне літо занурюватися у вир яскравих та гострих спортивних подій. Загалом лише вдруге з часів здобуття нашою країною незалежності вітчизняній спортивній спільноті випадає нагода після футбольного Євро поринути в не менш цікавий та колоритний турнір — літню Олімпіаду.
100849
Попри те, що на Іграх у Бразилії наші футболісти не змагатимуться, поле для вболівання шанувальники українського спорту матимуть досить широке. Як повідомили в Національному олімпійському комітеті, загалом, на ХХХІ літній Олімпіаді змагатиметься, як мінімум, 205 спортсменів у 27 видах спорту. При цьому в «листі очікування» на здобуття ліцензії перебувають ще п’ятеро українських плавців та екіпаж чоловічої байдарки-двійки.
«Після того як 12 липня завершився ліцензійний відбір, Міжнародні федерації офіційно підтвердили квоти, завойовані спортсменами для участі в Іграх. На засіданні експертної ради з підготовки до Олімпійських ігор за участю керівників федерацій і тренерів команд, представників фізкультурно-спортивних товариств було проведено чесний і прозорий відбір: згідно з національною і міжнародною системою», — зазначив президент НОК України Сергій Бубка.
Як наголосив головний олімпієць країни, відбір на бразильські Ігри був доволі жорстким. Приклад — кваліфікація у боксерів, яку не змогли пройти призери останньої світової першості Геворг Манукян та Дмитро Замотаєв. Водночас, за словами Бубки, вперше на Іграх Україна матиме своїх представників у групових змаганнях із синхронного плавання, у трьох командних турнірах iз фехтування та веслувальному слаломі.
Із метою оптимальної підготовки українських олімпійців до Ігор-2016 НОК надав фінансову і матеріальну підтримку федераціям з олімпійських видів спорту в розмірі 58 мільйонів гривень. Паралельно з цим НОКу вдалося збільшити з 15 до 70 кількість іменних стипендій (7,5 тис. гривень на місяць) для провідних олімпійців. Також олімпійський комітет підготував для наших спортсменів варіант нової форми, котра, потрібно сподіватися, тепер не буде схожою на екіпіровку збірної Росії, з котрою у нас останнім часом був один виробник.
«Ми знаємо, що Олімпійські ігри в Ріо будуть вкрай непростими, адже в умовах жорсткої конкуренції в непростих кліматичних умовах та іншому для нас часовому поясі змагатимуться кращі з кращих атлетів планети. Ми віримо в наших олімпійців і в те, що славні спортивні традиції України будуть продовжені в Ріо», — відзначив Сергій Бубка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...