facebook

У Харкові зафіксували малярію

У Харкові в чоловіка зафіксували малярію. Як з’ясувалося, хворобу «завіз» громадянин Нігерії, що прибув до міста у приватних справах.

Про таке йдеться на сайті Харківського обласного лабораторного центру МОЗ.

«При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено: у хворого 01.08.2018 з’явилися скарги на слабкість, сухість у роті, підвищення температури тіла до +39 С, біль у животі та рідкі випорожнення», – зазначається у повідомленні.

Утім, до медиків чоловік не звертався. І лише на четвертий день «швидка» доправила потерпілого до інфекційної лікарні з діагнозом малярія. Лікарі цей діагноз підтверджують. У помешканні чоловіка вже провели дезінфекцію.

Як стало відомо, це вже шостий випадок малярії на Харківщині від початку року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У лабораторному центрі нагадують, що малярія – це група захворювань, що передається від хворої до здорової людини малярійними комарами і протікає з лихоманкою, ознобом, проливним потом. А от вакцини для профілактики малярії не існує.

Хвороба найбільш поширена у країнах тропічного та субтропічного клімату (країнах Африки, Центральної та Південної Америки, Азії, Океанії).

Для запобігання захворювання тим, хто планує від’їжджати до країн поширення захворювання, рекомендують проводити хіміопрофілактику. Найпоширеніші симптоми такі:

  • лихоманка;
  • головний біль;
  • слабкість;
  • озноб;
  • посилене потовиділення.

У разі виявлення таких ознак, фахівці радять негайно звертатися до лікарів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...