facebook

Правила посилили: у кого заберуть субсидії В 2018 році

Міністерство соціальної політики нагадало про нові правила призначення субсидій. Згідно нововведень, тисячі українців можуть втратити право на «пільгу», якщо володіють цінним майном.

У наступному сезоні кількість одержувачів субсидій скоротиться мінімум на 10%. Тепер для отримання знижки на «комуналку» недостатньо тільки низькі доходи.

«З 6,5 мільйона субсідіантов було виявлено 920 тисяч тих, хто подавав так звані» нульові «декларації, тобто відомості, ніби вони нічого не заробляють. Але серед тих 920 тисяч було ідентифіковано 50 тисяч тих, які здійснили дорогі покупки», — розповів експерт з питань ЖКГ Андрій Никончук.

Інформацію про цінні придбання і великих витратах органи соціального захисту отримують від Державної фіскальної служби.

І якщо готівкові розрахунки відстежити майже неможливо, то операції з банківськими картками прив’язані до ідентифікаційного коду. А значить, по ним податківці визначають, хто, скільки і на що витратив.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Якщо людина купить, наприклад, автомобіль, це відразу буде видно через його платежі через банк. Є обмеження по оплаті готівкою, і якщо людина купить через карту, то це стане відомо податкової», — відзначає експерт Всеволод Степанюк.

Через посилення уваги одержувачі субсидій навіть почали фіктивно розлучитися. Адже, за новими правилами, соцслужби аналізують фінансовий стан всієї родини, а не домогосподарства, як раніше.

«У вас може бути дві квартири. В одній зареєстровані ви, в інший ваш чоловік. І кожен з вас до цього мав можливість оформити субсидію на два різних об’єкта нерухомості.

Зараз необхідно подавати відомості про доходи всіх членів сім’ї, щоб виключити можливість отримання субсидій як за однією адресою, так і по іншому», — пояснює Никончук.

Так, за новими правилами, субсидії більше призначатимуть, якщо:

  • площа квартири становить більше 120 квадратних метрів, а вдома — 200 кв. м;
  • субсідіант здає в оренду квартиру або інше майно і отримує додатковий прибуток;
  • субсідіант зробив одноразову покупку більш, ніж на 50 тис. гривень;
  • претендент на субсидію володіє автомобілем, молодше 5 років; в той же час, соціальні служби роблять виняток.
  • субсидію можуть надати, якщо мова йде не про шикарну іномарці, а про бюджетний вітчизняному автомобілі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...