facebook

Сюжет про відпочинок в Іспанії змусив Порошенка дзвонити журналісту

резидент Петро Порошенко міг тиждень відпочивати в Іспанії. Остання його поява на публіці була 8 днів тому під час урочистостей із приводу річниці Хрещення Русі.

Про це йдеться у сюжеті “ТСН”

За негласними правилами, президентська адміністрація має повідомляти про перерву в роботі глави держави, але зазвичай родина Порошенків таку інформацію не розголошує.

Водночас туристи декілька років тому “ловили” Порошенка в Іспанії на курорті Марбелья в аптеці, коли він купував вітаміни. Програма “Схеми” Радіо свобода робила сюжет про зимовий відпочинок президента, який літав із родиною інкогніто на Мальдіви.

Джерела в АП підтвердили, що з 29 липня президент не з’являвся на роботі, тому журналісти вирішили пошукати Порошенка в Марбельї, де глава держави має свої фірми і маєток просто на березі моря.

Ошатна вілла оформлена на самого президента, вона побудована 1993 року. Місцеві підтверджують, що це власність українського президента. Його україномовний сусід стверджує, що два тижні тому там хтось був і припускає, що то були родичі Порошенка. Щоденно у віллу приїжджає хатня робітниця, провітрює приміщення, зі щілини відкритого гаража видно білий Porsche – саме на такому президента бачили кілька років тому в аптеці. Однак у маєтку журналістам ніхто не відчиняє.

Уся іспанська власність Порошенка та його друзів зареєстрована в Марбельї в маленькій кімнатці недалеко від узбережжя. Усі справи цих фірм веде така собі Ірина Петрівська-Стороженко. За адресою фірм з купівлі нерухомості занехаяний будинок, двері котрого покрилися пилюкою. Але помітно, що пошту хтось забирає регулярно. Одна з фірм, “Тулуз Інвестментс”, придбана ще 2012 року. На неї у 2016-му була оформлена вілла в найбільш закритому котеджному містечку іспанського Бенахавіса – Ла Заґалета. Офіційно віллою володіє дружина заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського. Але джерела підтвердили, що шукати Порошенка слід саме в Ла Заґалеті, де найдорожчі маєтки та найтихіші сусіди – російські політики та арабські шейхи, повідомляє ЗМІ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Місцеві жителі називають найвищий і найбільш помпезний маєток віллою російського президента Володимира Путіна. У 2012 році сенатор Камчатського краю Валерій Пономарьов придбав величезну ділянку, на котрій побудували це житло. Те, що там буває Путін, підтвердила охорона містечка, але потрапити туди, сказали, не можна. Журналісти запитали про можливість провідати Порошенка, на що охоронці зателефонували до консьєрж-сервісу – дозволу проїхати не дали.

Вранці наступного дня журналісти спробували проїхати туди іншим чином – і це вдалося. У найбільш закритому елітному котеджному містечку в Іспанії нерухомість стартує від 10 млн євро, а утримання будинків сягає 100 тис. євро на рік.

Найближчим сусідом до “маєтку Путіна” є вілла, оформлена на Гладковського. Вона розташована трохи нижче. Судячи з бруду навколо, сподівань, що там може відпочивати родина українського президента, майже не було, але ворота відкрила дівчина, дуже схожа на одну з доньок Порошенка. Вона дала зрозуміти, що не володіє українською, а віллу винаймає, проте одразу зникла за скляними дверима, де на неї чекав хлопець, схожий на сина Порошенка – Михайла.

Доказом того, що Порошенко відпочивав в Іспанії разом із своєю родиною може бути рух президентського борту, припускає ЗМІ. Його головний літак був у ремонті в Стамбулі, а тепер стоїть в Києві в ангарі. Але другий 29 липня приземлився у Відні і стояв там протягом восьми діб. Вчора з Малаги вилетів чартер, який належить компанії “Авкон”, зареєстрованій в столиці по вулиці Електриків, 29-А, де й основні активи Порошенка. Чартер приземлився у Відні і за 10 хвилин після цього президентський борт злетів і взяв курс на Київ. Журналісти припускають, що в цілях конспірації Порошенки прилетіли з Малаги найнятим чартером і пересіли на офіційний борт у Відні, щоби вечором того ж дня бути вже в Києві.

За дивним збігом обставин, коли інформація про розшук журналістами родини Порошенків набула певного розголосу, у мережі з’явилися фотографії, зроблені нібито випадково в одному з київських ресторанів, які зображують родину Порошенка під час вечері. На офіційні запити про відпустку президента жодної відповіді протягом чотирьох днів із АП не надійшло.

Однак в день виходу сюжету Петро Порошенко особисто зателефонував автору сюжету і заявив, що він не відпочивав у Марбельї, а в Іспанії був лише під час робочих візитів.

“Хочу повідомити, що зараз я знаходжусь на робочу місці у місті Києві”, – заявив Порошенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...