facebook

У працівниці чернігівського дитсадка виявили туберкульоз: в зоні ризику 300 дітей

Медики обстежують усіх, хто контактував із музкерівницею. У зоні ризику майже 300 дітей одного з чернігівських дитячих садочків – там у музпрацівника закладу виявили відкриту форму туберкульозу. Нині діти під пильним наглядом медиків, жінка ж лікуватиметься у спеціалізованому диспансері. У дошкільному закладі працюють фахівці санепідстанції. Вони проводять дизинфекцію приміщення та дитячих іграшок.

 

 

У дитячому садочку кварцують килим та м’які іграшки. До дезінфекції вдалися після того, як у музичної працівниці закладу наприкінці тижня виявили відкриту форму туберкульозу.

“Вона працювала на музичному залі. Звичайно, в контакті вона була з усім педагогічним колективом і дітьми”, – повідомила завідувачка дитсадка Галина Щербина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зоні ризику опинилися майже 300 вихованців садочка. Медики обстежують усіх, хто контактував із музкерівницею.

“Музкерівник, яка захворіла хворобою її дочка з моїми синами в одній групі. Їхню родину вже перевірили заражень немає ні у кого. Зараз будуть перевіряти всіх наших діток. Хвилювання є, паніки немає”, – каже батько вихованців садочка Сергій Петрикей.

“Ще буде відомо, скільки діток потребують обстеження, а так різні є: комусь тільки аналіз крові призначили, комусь флюорографію”, – розповіла заступник головного лікаря з медчастини місцевої дитячої поліклініки Олена Садова.

Це вже вчетверте від початку року виявляють туберкульоз у чернігівських закладах освіти. Раніше сухоти діагностували у школяра, а також у працівників школи та садочка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...