facebook

Одні цигани, вони бояться: це пояснює, чому Угорщина хоче відібрати Закарпаття

За минулий тиждень відносини між Україною і Угорщиною помітно загострилися після випадів Будапешта на адресу Києва. Українці прокоментували цю ситуацію.

 

 

2 серпня прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер заявив, що Україна сама винна у відсутності прогресу зі вступом до Євросоюзу і НАТО.

Менцер також заявив, що це Україна демонструє недружнє ставлення до Угорщини своїми ініціативами, а не навпаки. Чиновник в черговий раз нагадав про ідею ввести заборону на навчання на мовах нацменшин в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Різке висловлювання чиновника, в якому він наполягає на винності України в її ж проблеми, викликало бурхливу реакцію в українців. Більшість з них вважають, що Україна винна тільки в тому, що Угорщина дозволяє собі такі висловлювання на її адресу.

«Україна, дійсно, винна. Винна, що в Угорщині, взагалі, виникли такі думки. Це обумовлено слабкістю державності…», «Винна Україна. Це правда. Ми вже так “затр*хали” всіх (Європу, кацапів), своєю ТОЛЕРАНТНІСТЮ, що вони вже й не знають, щоб ще таке придумати, щоб ми Українці нарешті то згадали, що ми горда, волелюбних нація, українці-прокиньтеся!!! інакше ми дуже скоро можемо втратити і свою державність і свою ідентичність як народ.

Деякі також звертали увагу на лицемірну позицію угорського уряду. Користувачі цікавилися, які мови є державними в Угорщині, і чи можна в країні отримати паспорт без знання угорської мови. «Нехай не кричать, яка мова у нас повинна бути, ми самі розберемося, а їх просто послати на три букви на офіційному сайті», – пропонували коментатори.

Один з коментаторів припустив, що різкі заяви Угорщини пов’язані з проблемами всередині країни:

«Угорщина пропадає так точно, як і Росія, в Угорщині скоро буде більше інших національностей, ніж самих угорців, вона ще трохи і стане циганською державою, ось вона і боїться», стверджують в мережі. Відмічається, що саме через це Будапешт, начебто, і націлився на Закарпаття.

Однак, знайшлися і ті, хто вважає цю ситуацію вкрай тривожною для України.

«Довгі роки не було проблем ні з угорцями, румунами, росіянами, татарами, греками і т.д. І раптом по всій країні почалося.  Ми в оточенні ворогів. Страшно. Атошнікі мочать один одного, підривають, обливають кислотою. Коменти, одна злоба і ненависть один до одного. Що далі? Ще одна революція. Україна не витримає ще потрясінь. Далі розірвуть країну на частини через кінчені керівництва», – написав один з користувачів.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...