facebook

У МОЗ повідомили, які гроші тепер гребуть сімейні лікарі

Медичні працівники в установах первинної ланки, які перейшли на нову модель фінансування, отримали перші підвищені заробітні плати за принципом “гроші йдуть за пацієнтом”.


Про це повідомила прес-службі Міністерства охорони здоров’я. Згідно з інформацією відомства, Національна служба здоров’я України направила 255,3 мільйона гривень в 161 медустанову первинної медичної допомоги. Це дозволило медустановам, які уклали договір з новою створеною структурою, змінити підхід до формування зарплат співробітників.

Тепер адміністрація поліклінік не зобов’язана прив’язувати зарплати лікарів і медсестер до бюджетної сітки – бюджет установи і розмір зарплат на місцях приймають колективи медичних закладів. Рівень заробітних плат працівників тепер залежить від кількості декларацій, який лікар підписав з пацієнтами, тому і зарплати медиків з різних поліклінік можуть істотно відрізнятися.

Нагадаємо, широко розрекламована медична реформа Уляни Супрун стала “бутафорією”, оскільки в ході її проведення в країні було закрито 800 лікарень, а медики працюють за мізерні зарплати. Таку думку висловив народний депутат (фракція “Відродження”) Віктор Бондар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...