facebook

Вчені заявили про загрозу гелів для дезінфекції рук

Вчені з Австралії провели дослідження та встановили, що деякі бактерії, які резистентні до антибіотиків, стали стійкими до засобів для миття рук з вмістом спирту.

Це сталося через поширеність дозаторів антибактеріальних гелів в лікарнях, пише The Independent. Раніше вони допомагали успішно боротися з важковиліковними інфекціями.

Дозатори поширювалися через те, що дезінфекція рук допомагала загальмувати поширення метицилін-резистентного золотистого стафілокока (MRSA). Ця бактерія може вплинути на виникнення невиліковного захворювання, до прикладу, сепсис чи пневмонія. MRSA є стійкою до ліків.

Науковці встановили, що використання спиртових дезінфікуючих засобів призвело до почастішання захворювань, викликаних ванкоміцин-резистентними ентерококами (VRE). Останні здатні викликати сепсис. Ці мікроорганізми є причиною 10% випадків лікарняних інфекцій в усьому світі.

Науковці провели дослідження на мишах і встановили, що бактерії VRE виживали при обробці етанолом. Ба більше – вони здатні швидше колонізувати кишківник мишей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...