facebook

Які органи найбільше страждають від сидячої роботи і як це попередити

Сидяча робота однозначно шкідлива. Але які органи свого тіла потрібно звернути увагу в першу чергу, вчасно допомогти, не допустити розвитку серйозного захворювання?

2c280b5fb1977edc7227ddd4b1410a64

Ось кілька нескладних, але обов’язкових для виконання правил, які стосуються органів, які піддаються небезпеці та порадам щодо попередження недуг:

Загальні рекомендації: як можна частіше міняйте положення тіла, перевіряйте, чи не виникло напруження в м’язах, усвідомлено розслаблюйте їх. Виконуйте обертання головою, стегнами, влаштовуйте забіги по сходах, щоб розім’яти суглоби і розігнати по тілу лімфу.

Щоб уникнути синдрому сухого ока (часта проблема людей, які працюють за комп’ютером), через яку можна потрапити на операційний стіл офтальмолога, після кожних 45 хв. роботи з комп’ютером робіть перерву на 10 хв. Робіть також вправи для очей.

Синдром комп’ютерної мишки – це біль зап’ястка, що виникає через постійне навантаження на серединний нерв. Боротися з синдромом комп’ютерної мишки можна так:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

біля ліктя, в місці прикріплення м’яза, нащупайте невелике ущільнення (зазвичай воно знаходиться в 1,5-2 см від ліктьового суглоба) передпліччя і почніть масажувати. При цьому в пальцях руки відчуєте оніміння.

Для профілактики варикозного розширення вен періодично робіть паузи в роботі, присвячуючи їх нескладним вправам:

сидячи на стільці, по черзі згинайте і розгинайте стопи в гомілковостопному суглобі, руху на себе / від себе, потім також по черзі згинайте і розгинайте пальці стоп;

сидячи на стільці, притисніть ноги один до одного, ступні – паралельно один одному, потім поставте обидві ноги на носки, опускайте ноги на п’яти, потім піднімайте їх на носочки, повторіть 15-20 разів;

стоячи, ноги разом, руки вздовж тулуба, зробіть глибокий вдих і повільно підніміться на носочки, на видиху також повільно поверніться у вихідне положення;

походіть на місці, не відриваючи під час “ходьби” шкарпеток від підлоги.

Геморой – біда офісних працівників. Влаштовуйте перерви кожні 45 хвилин. Замініть м’який стілець на жорсткий, стежте за харчуванням, щоб уникнути запорів.

джерело http://zdorovia.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...