facebook

У Києві кількість отруєних шаурмою сягнула 70 осіб

Неякісну шаурму продавали у чотирьох різних місцях столиці, ці кіоски вже зачинили. Проте більшість пацієнтів скаржаться на кіоск, біля метро “Дарниця”. Масове отруєння шаурмою в Києві. Вже відомо, що кількість отруєних фаст-фудом, придбаним у чотирьох різних місцях, зросла до 70 осіб. Серед потерпілих є вагітні жінки. Усі МАФи, де потерпілі купляли шаурму – закрили. Фахівці Держпродспоживслужби спільно із правоохоронцями проводять перевірки кіосків.

 

 

“Там куштував її й усе було нормально. До цього моменту. Ну нічого, буде мені уроком на усе життя”, – у ніч проти вівторка Олега ушпиталили через отруєння у фаст-фуді. Блювота, температура до 40 градусів та діарея.

Запевняє – шаурму в закладі купував багато разів: “Виглядало чисто, акуратно. Типу прибиралося й протиралось усе. І знову ж таки, це не той ларьок, що перший раз його побачив”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім Олега отруїлися десятки. Частина звернулася до лікарів у вівторок. Інші прийшли у середу. Пацієнти перебувають у стані, наближеному до тяжкого та середньої тяжкості.

Головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська уточнює: “Досить сильно виражена клінічна симптоматика. Клінічно у всіх цих пацієнтів сальмонельоз. Це кишкова інфекція, яка супроводжується розвитком інтоксикаційного синдрому і так званого диспептичного синдрому – це блювота та пронос”.

Неякісну шаурму продавали у чотирьох різних місцях столиці, ці кіоски вже зачинили. Найчастіша Історія така: “вийшов з метро і вирішив скуштувати шаурми”. Та ось ніхто не думав, що після цього можна отруїтися. Більшість потерпілих їли фаст-фуд саме з кіоску, що біля метро “Дарниця”. Нині споруду опломбували правоохоронці. На власника саме цієї торгової точки найбільше скаржилися потерпілі.

Поруч із зачиненою яткою торгує напоями Максим. Переконує – шаурму в сусіда куплятиме й далі: “Я купляю тут регулярно шаурму та їм, і нічого. У мене просто шлунок працює, як лакмусовий папірець на такі речі. Сказати поганого не можу нічого”.

У власників торговельних точок з продажу шаурми не було усіх дозвільних документів – такі порушення вже виявила столична поліція.

“За наявності достатніх доказів буде направлено матеріали до суду, їм може загрожувати штраф до 100 неоподаткованих мінімумів громадян, а також арешт до 6 місяців та обмеження волі до 3 років”, – звітує старший слідчий Дніпровського відділу поліції Ігор Каганець.

Разом із правоохоронцями власну перевірку проводять й фахівці Держпродспоживслужби.

“Ми вбачаємо, що це швидше за все недоброякісна продукція. Бо ми маємо таку ланцюговість. І це пов’язано саме з однією датою виготовлення”, – впевнений перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби Києва Олександр Овчаренко.

У Держпродспоживслужбі радять не купувати харчі на вулиці за температури повітря вище 28 градусів, бо тоді вони дуже швидко псуються.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...