facebook

Порошенко і в Раді запропонували сміливе рішення проблеми «евроблях»

Після масових виступів водіїв автомобілів на реєстрації в європейських країнах і прийняття Верховною Радою двох законопроектів, що стосуються легалізації в Україні авто на «евробляхах», депутати Закарпатської облради зробили оригінальну пропозицію щодо виходу з ситуації, що склалася.

Вони звернулися до керівництва держави з закликом про недопущення прийняття парламентом законопроектів, що регулюють розмитнення автомобілів з європейськими номерами.

Депутати обласної ради 31 липня направили звернення до президента Петру Порошенко, Верховній Раді, народним депутатам від Закарпаття і обласних рад.

У ньому йдеться про стурбованість прийняттям Радою в першому читанні законопроектів №8487 і №8488, якими задекларовано зниження акцизу при розмитненні автомобілів і посилення відповідальності за використання нерозмитнених авто.

У документі зазначено, що, згідно з даними митниці, станом на 1 травня, кількість автомобілів з іноземною реєстрацією, які з початку 2016 року було ввезено в Україну, становить трохи більше 2 мільйонів. В Україні на даний час залишаються 351 228 автомобілів, з них 124 519 вже порушили термін перебування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як нагадали закарпатські депутати, в разі прийняття законопроектів в нинішньому вигляді, громадяни, які користуються авто з Єврономер, матимуть 180 днів з дати впровадження нововведень для реєстрації транспортного засобу згідно з українським законодавством.

Якщо ж хтось не встигне — буде оштрафований за порушення митних правил.

«Легалізація старого авто навіть за новими правилами для рядового українця залишається дорогим задоволенням. Значно ускладнює легалізацію таких авто і ту обставину, що більшість громадян, які користуються такими транспортними засобами, не є їх власниками.

Фактично вони належать іноземцям. Отже, якщо закони набудуть силу, цілком можливо, що більшість власників авто з єврономер, а це мільйони людей, будуть змушені розібрати свої машини і здати на металобрухт», — йдеться в зверненні.

З огляду на зазначене, а також з метою зняття соціальної напруги, яка породжує непередбачувані прояви, Закарпатська облрада пропонує вирішити проблему щодо розмитнення таких автомобілів в такий спосіб: встановити, що розмір платежів при розмитненні вживаного автомобіля з іноземною реєстрацією не перевищуватиме 10% від його вартості з введенням обов’язкового технічного огляду такого авто.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...