facebook

Стрілянина в Мюнхені: Ультраправі чи ісламісти?

Невідомі відкрили вогонь по відвідувачах торговельного центру в Мюнхені, а потім ще й зчинили стрілянину на станції метро
im578x383-Munich-shooting-00

Рівно за тиждень після жахливого теракту у французькій Ніцці трагедія повторилась в німецькому Мюнхені. Перший сигнал про стрілянину надійшов правоохоронцям близько 18:00 за місцевим часом (19:00 за київським часом). Невідомі зчинили стрілянину у фаст-фуді McDonalds, розташованому в торговельному центрі “Олімпія”, а потім продовжили її надворі. Час для атаки вибраний дуже вдало: вечір п’ятниці, люди після роботи потягнулись до ресторанчиків та магазинів, на вулицях і в транспорті теж було людно.

Були повідомлення про стрілянину на двох сусідніх вулицях, які приблизно в 9 хвилинах ходу від шопінг-молу. Точно підтвердилось, що потім стрілянина повторилась в районі станції метро Штахусі (в районі площі Карлсплятц). Це одна з найбільших площ міста, транспортний хаб. Після стрілянини громадський транспорт зупинив роботу, а головний вокзал Мюнхена був евакуйований.

Що відомо про жертв

Згідно офіційному повідомленню поліції, загинуло 8 людей. Серед них — 15-річна дівчина. Точна кількість жертв на момент підготовки тексту ще була невідома. Були також дані про те, що троє людей поранені.

Німецький телеканал RTL повідомив, що до лікарні потрапили діти, деякі з пораненнями, що становлять загрозу для життя. З’явилися також відеоролики, на яких видно загиблих у теракті:

Відомо, що на місці трагедії перебувало кілька громадян України. Про це повідомив у своєму Twitter генконсул України в Мюнхені Вадим Костюк. За його даними, наші громадяни перебувають під охороною поліції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Костюк закликав українців, які знаходяться в Мюнхені, зберігати спокій, уникати паніки та без нагальної потреби не залишати дім.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...