facebook

Українська мова некрасива, вторинна і воювати проти «ДНР» гріх: учасник Хресного ходу

Українським активістам вдалося поспілкуватися з одним із учасників Хресного ходу УПЦ Московського патріархату, який відзначився вкрай антиукраїнською позицією.

 

 

Чернець Почаївської лаври вибухнув маячнею про те, що українська мова нібито «негарна і вторинна», а проти «Л/ДНР» не можна воювати.

Відео з «одкровеннями» священнослужителя на своїй сторінці в Facebook опублікував користувач Євген Штурмак.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, 27 липня в Києві відбувся Хресний хід УПЦ МП, приурочений до 1030-річчя хрещення Русі. Через ходу центр Києва був перекритий, тому рух транспорту в центрі було паралізовано. Крім того, правоохоронці посилили охорону ділянки від метро Арсенальна до Києво-Печерської Лаври.

Саме під час цього ходу один з ченців Почаївської лаври заявив, що зараз переучує себе говорити російською мовою, нібито так «красивіше».

«Ну, по-російськи красивіше. А сама українська мова це вже вторинне, відірване від коренів. Воно не підходить нам. У нас навіть служби на ній ніколи не ведуться», – сказав монах.

На його думку, Україна нібито не повинна воювати на Донбасі, адже там живуть православні люди. На пряме ж питання, кому належить півострів Крим – Україні чи Росії – він відповів, що православним.

«Воювати за Україну не можна. Це гріх. Це братовбивча війна проти православних. «ДНРівці» – люди православні. Я добре їх знаю, вони приходили деякі до нас. І вони борються за свою справу, їм бог допомагає. Це безумовно божа справа. А в Україні влада безбожна, тому за Україну воювати – це гріх», – заявив чернець, який так і не назвав себе.

Він упевнений, нібито Бог допоміг терористам захопити Донецьку та Луганську області України.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...