facebook

Президент Франції поставив Терезі Мей ультиматум

Президент Франції Франсуа Олланд на переговорах з прем’єркою Великобританії Терезою Мей заявив, що Лондон має обирати: або вільна торгівля і єдиний ринок з ЄС, або обмеження міграції до Сполученого Королівства.

0,,19419707_303,00

Французький президент Франсуа Олланд зустрівся із британською прем’єркою Терезою Мей у четвер, 21 липня. Обговорюючи перспективи Brexit, президент-соціаліст відзначив, що Лондон має обирати: зберегти вільну торгівлю з ЄС чи обмежити міграцію.

“Це ключова позиція. Великобританія повинна вирішити: або зберегти єдиний ринок з ЄС і таким чином акцептувати вільне пересування, або отримати інший статус”, – наводить слова глави французької держави агенція AFP. Він також нагадав, що Лондону не варто затягувати із застосуванням 50-ї статті Лісабонської угоди, що є формальним початком процесу виходу держави з Євросоюзу. “Чим скоріше – тим краще”, – цитує Олланда агенція Reuters. Утім французький президент, як і німецька канцлерка Анґела Меркель, погодився, що для цього урядові Мей потрібен певний час.

Напередодні на зустрічі з головою уряду ФРН Мей відзначила, що однією з ключових причин виходу Великобританії з ЄС стало питання міграції, тому вона націлена скоротити її в країні до рівня “десятків тисяч” на рік. Крім того, очільниця британського уряду озвучила прагнення Лондона до ефективної торгівельної угоди з ЄС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...