facebook

У Чернігові чоловіка прив’язали до стовпа

У Чернігові до стовпа просто на вулиці прив’язали чоловіка, прикріпивши йому до грудей табличку з написом «Я ватник».

Чоловік, який транслював усе це у Facebook, заявляв, що прив’язаний нібито зруйнував пам’ятник Героям Небесної Сотні, а також «є педофілом, і сидів у в’язниці».

Громадському поліція повідомила, що на місці були присутні патрульні і «ситуація під контролем».

На стрімі було видно, що ніхто не намагається допомогти прив’язаному.

На запитання, чому поліція не перешкоджає тому що відбувається — черговий сказав «Я не можу сказати, я не на місці».

Пізніше на відео з’явилися патрульні, які відв’язали чоловіка, та повели його кудись, а стрім завершився.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомило UA: Чернігів, чоловік, прив’язаний на відео, нібито раніше був затриманий за хуліганство, після того як жбурнув пляшки у стелу Небесної сотні, а під час затримання кричав, що хоче поїхати в Росію. Інцидент зі стелою стався увечері 15 липня. Тоді його затримали та відпустили.

Також повідомляється, що раніше він «11 років відбував покарання у в’язниці за звинуваченням у педофілії».

Водночас зазначається, що після того, як поліція прибула на місце та забрала чоловіка, більше нікого не затримали.

Олександр Тарнавський, який вів трансляцію, заявляв, що чоловік «сам себе прив’язав і начепив табличку, і просив не чіпати його».

Начальник сектора зв’язків з громадскістю УМВС України в Чернігівській області Сергій Бриль повідомив Громадському, що чоловіка, якого прив’язали до стовпа, звільнили, і «запросили» у відділок поліції, для надання свідчень.

Під час бесіди з’ясувалося, що він кидав каміння у стелу Героїв Небесної Сотні, після чого відкрили провадження — дрібне хуліганство, і стаття передбачає лише адміністративний штраф.

«Він знаходиться в Чернігівській поліції, дає пояснення. Хто чого його прив’язав, його думка. Після розмови стало відомо, що це та людина, яка висловлювала свої… такі погляди. В його протиправних діях вбачається дрібне хуліганство 173 стаття — дрібне правопорушення. Справа буде направлена до суду може його на 15 діб арештувати».

На питання, чи вбачають якісь правопорушення в діях тих, хто його прив’язвував, Бриль відповів, що зараз «ще незрозумілі подробиц»і, і через відсутність заяви, говорити досить складно.

«На місці там ніхто на себе таку відповідальність не взяв — що прив’язували до стовпа. Тому його і запросили у відділок, щоб він надав покази. Ми з’ясуємо в подальшому, що там буде, що він розкаже».

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...