facebook

Діти під загрозою: скандальний табір на Київщині, в якому отруїлися школярі, відновив свою роботу

ТОВ “Дитячий оздоровчий табір санаторного типу “Славутич” відновило роботу у порушення припису управління Держпродспоживслужби в Київській області.

 

 

“Сьогодні керівництвом закладу було протиправно розпочато зміну і в табір заїхало 200 дітей”, – повідомив глава Київської облдержадміністрації Олександр Горган.

Губернатор додав, що чергова експертиза підтвердила наявність у таборі небезпечної інфекції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Повторне дослідження, яке було 13 липня, втретє підтвердило наявність патогенної інфекції на території харчоблоку – наявність стафілококу й кишкової палички виявлено втретє… З огляду на таке зухвале порушення законодавства у кримінальному провадженні, яке розслідується обласною прокуратурою, будуть нові епізоди. А зі свого боку КОДА ініціює судовий позов про закриття закладу”, – сказав він.

Горган додав, що адміністрація області сповістила поліцію і прокуратуру про незаконні дії.

“У суд буде звертатися також управління Держпродспоживслужби області, оскільки не усунули порушення закону, вказане у приписі. Ми ж зі свого боку будемо звертатися щодо закриття”, – зазначив він.

За словами голови Київської ОДА, на початку сезону табір отримав усі необхідні дозволи, але встановлені при перевірці порушення не були усунені.

“Більше того, вони порушили припис про призупинення роботи. Держпродспоживлужба має право призупиняти роботу на 10 днів для усунення виявлених порушень. Але вони і цього терміну не витримали, і порушень не усунули. Тому подаватимемо до суду щодо закриття. Також вимагатимемо притягнення до відповідальності посадовців табору, які допустили порушення закону”, – наголосив Горган.

Губернатор також прокоментував стан постраждалої дівчинки, яка раніше впала в кому.

“На превеликий жаль, покращення немає. Стан не змінився. Вона у вкрай важкому стані. Дитина 15-ту добу у комі”, – сказав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...