facebook

Київське метро «мінував» досвідчений хуліган зі Львова

Поліція затримала правопорушника, який 16 липня повідомив про «замінування» станції метро «Лівобережна».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Після отриманого повідомлення про вибух спеціалісти профільних служб ретельно перевірили станцію підземки та не виявили жодного небезпечного предмета. Зі свого боку, завдяки оперативній роботі співробітників столичного управління поліції в метрополітені вдалося швидко «вирахувати» аноніма. У результаті розшукових заходів правоохоронці затримали підозрюваного – чоловіка, 1958 року народження, місце проживання якого зареєстроване у м. Львів», – йдеться у повідомленні.

Як розповів т.в.о. начальника управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві Ростислав Падалко, правопорушник останнім часом мешкав на території столиці. Він зізнався, що вранці зробив неправдиве повідомлення про замінування столичної станції метро із хуліганських спонукань. Окрім того, вже встановлено, що він і раніше мав судимість за «мінування» інших об’єктів. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, зранку у понеділок, 16 липня, надійшли анонімні дзвінки про «замінування» станцій метро «Гідропарк» та «Лівобережна» у Києві. Після перевірки вибухівки не знайшли і роботу станцій відновили.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...