facebook

Приватний літак впав із пасажиром

У Броварському районі Київської області приватний політ на літаку ZLIN-142 закінчився аварійним приземленням з перевертанням і травмами пасажира. Представники аероклубу повністю спростовують це, пише на у Facebook постраждала Анна Доценко.

Зазначається, що жінка отримала подарунковий сертифікат вартістю 4 тис. грн на політ з виконанням фігур вищого пілотажу від More Emotions в Гоголеві Броварського району Київської області. Під час польоту, коли пілот взяв курс на аероклуб, на висоті 300 метрів “відмовив двигун” і літак здійснив аварійну посадку в кукурудзяному полі за 7 км від аероклубу.

“Після того, як передня стійка торкнулася землі, літак проїхав пару метрів по грядці молодої кукурудзи, потім спіткнувся, хвіст літака відірвався від землі, літак перекинувся через капот і впав на дах”, – розповіла Доценко.

Після аварії пілот не запропонував постраждалій допомогу чи підтримку, ніхто не викликав рятувальників або поліцію, не запропонували перевірити стан у медиків, і лише спробували відправити її до Києва з іншими клієнтами. Представники компанії при спробах з’ясувати причини події стверджували, що нічого надзвичайного не сталося і запропонували новий сертифікат у подарунок. У клініці в дівчини виявили закриту черепно-мозкову травму, забої і струс мозку.

Доценко самостійно звернулася до Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами і Нацполіцію. Правоохоронці не зареєстрували інцидент і лише передали справу дільничному поліцейському на перевірку.

“Я спілкувалася з дільничним минулого тижня. Результат перевірки такий: літака немає, пілота немає, а в самому аероклубі дільничному сказали, що вказаний мною у заяві літак того дня у них не літав”, – написала дівчина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пізніше з’ясувалося, що посвідчення про допуск до експлуатації злітно-посадкової смуги втратило дійсність 13.10.2015 року і не було продовжене, а літак Дельфін-4 з реєстраційним номером UR-PAZZ, на якому відбувся політ, був позбавлений сертифіката 2016 року.

Про подібну ситуацію у Facebook розповіла Майя Набокіна.

“Ми також стали очевидцями “додаткової опції” при польоті – відмови випуску шасі в іншого літака, який був з іншими хлопцями паралельно в небі з нами”, – написала киянка, уточнивши в коментарі, що шасі таки вдалося увімкнути в ручному режимі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...