facebook

“ДНР” зажадала звільнити 600 сепаратистів у рамках обміну

Половини зі списку українська сторона не знає.

60803_7_10689668w

“ДНР” відкинула пропозицію української влади про звільнення полонених і зажадала відпустити 600 осіб у рамках обміну у форматі “всіх на всіх”.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

“Вранці від ОБСЄ отримала лист, що містить відповідь ОРДО [Окремих районів Донецької області) і їхнього так званого “уповноваженого” на всі наші пропозиції про звільнення заручників. ОРДО пише, що у відповідь на пропозицію української сторони про звільнення 25 заручників, готовність передати їм 50 людей, яких вони ж вимагали, у відповідь на всі наші пропозиції передати їм 8 “саперів”, щоб звільнити наших заручників, вони відмовляються… І вимагають усіх на всіх… При цьому подають нам фантасмагоричний список зі 600 осіб, половини з якого просто не існує, ми не знаємо, хто це і де ці люди”, – написала вона у фейсбуці.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей зараз в полоні в бойовиків перебуває 111 осіб. Переговори про їхнє звільнення зайшли в глухий кут.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...