facebook

Балуха в окупованому Криму засудили до 5 років позбавлення волі

Підконтрольний Росії «Раздольненський районний суд» Криму визнав заручника Кремля Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Нагадаємо, що Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в Роздольненському районі анексованого Росією Криму. Російська влада висунула Балуху звинувачення в зберіганні боєприпасів, його засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. грн).

Згодом проти Балуха було порушено нову справу – через заяви Валерія Ткаченка, начальника ІТТ в селищі Роздольне, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист свідчать про протилежне – що це Ткаченко напав на ув’язненого.

Захист Балуха і правозахисники зазначають, що він став жертвою репресій за проукраїнську позицію – через прапор України у дворі свого будинку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

25 червня адвокат Балуха повідомив, що стан політв’язня погіршився і він вже не виходить на прогулянки. Бранець Кремля Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...