facebook

Загинули більше 20 дітей: рятувальники повідомили про велику трагедію в Україні

У ДСНС оприлюднили невтішну статистику про кількість НП на воді. В Україні з початку року на водоймах країни загинули близько 500 осіб. Про це 29 червня повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

“Однак, навіть така статистика не лякає людей, які нехтують застереженнями співробітників Служби порятунку. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання громадянами правил безпечної поведінки”, – зазначили у відомстві.

“У розпал літніх канікул збільшується також кількість загиблих і серед дітей. Малюки відправляються на місцеві ставки та копанки без супроводу дорослих, часто навіть не вміючи плавати. Так, у червні вода вже забрала більше 20 маленьких життів. Ще вісім дітей вдалося врятувати”, – заявили рятувальники.

“Крім того, важливо пам’ятати, що відпочинок біля водойм та вживання алкогольних напоїв – речі не сумісні”, – підкреслили в ДСНС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тільки за один день, 30 травня, загинули 5 хлопців в результаті трагічних випадків на воді. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін. Так, на Волині у двох районах у ставках втопилося два хлопчика 2009 р. і 2010 р. На Вінничині потонув хлопчик 2010 р. на Тернопільщині — хлопчик 2011 р., і в Києві — хлопець, 2004 р.

«Звертаюся до всіх батьків — будьте уважні до своїх дітей, переконаний, що не можна дітям без нагляду біля водойм. Пояснюйте правила безпеки на воді, тільки так можна буде їм зберегти життя», — зазначив В’ячеслав Аброськін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...