facebook

Під час війни треба взагалі заборонити продаж серйозних підприємств і землі, – Тягнибок

У країні відсутня інвест-клімат, вважає політик

243358

Під час війни треба взагалі заборонити продаж серйозних підприємств і землі. Таку думку в ефірі телеканалу “112 Україна” висловив голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

“Парламент може скасувати (рішення про приватизацію, – ред.). Є ще один дуже важливий, я вибачаюся, момент – як можна продавати що-небудь навіть неприбутковий, але під час війни? Коли інвестор сюди не приходить, тому що в Україні відсутня інвестиційний клімат. Під час війни взагалі треба заморозити будь-продаж не тільки стратегічних, а й взагалі серйозних підприємств і землі”, – вважає він.

Причинами приватизації Тягнибок називає необхідність політсил “розрахуватися” з олігархами, які фінансували їх виборчі кампанії.

Нагадаємо, 26 липня мав відбутися конкурс з продажу Одеського припортового заводу (ОПЗ). Фонд держмайна України запропонував стартову ціну за 99,567% ОПЗ – 13,175 млрд грн. При цьому прем’єр-міністр України Володимир Гройсман допустив, що приватизацію ОПЗ можуть спробувати заблокувати.

Сьогодні стало відомо, що на конкурс з приватизації ОПЗ не надійшло жодної заявки. Термін подачі заявок закінчився саме сьогодні, конкурс визнаний таким, що не відбувся.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...