facebook

Службовці банку Хрещатик розікрали 81 млн гривень – прокуратура

Службовців банку Хрещатик викрито у розкраданні депозитів на суму понад 81 млн гривень.

87_main_ukr

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

“Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 16 службових осіб Київського регіонального відділення ПАТ Хрещатик, які причетні до злочинної схеми розкрадання грошових коштів фінансової установи”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що службові особи банку, діючи у складі організованої злочинної групи, упродовж лютого 2010 – березня 2014 років шляхом підроблення депозитних договорів та документів на видачу готівки заволоділи грошовими коштами 54 вкладників на загальну суму понад 81 млн гривень.

“За результатами розслідування колишнім очільникам та службовим особам регіонального відділення банку повідомлено про підозру у вчиненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України”, – повідомляє прес-служба.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також в прокураторі повідомляють, що в рамках розслідування з метою забезпечення відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених (квартири, будинки, земельні ділянки) накладено арешт.

“Наразі слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено, матеріали відкрито для ознайомлення підозрюваним та їх захисникам”, – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Як повідомлялося, БУ визнав банк Хрещатик неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів (ФГВФО) ввів тимчасову адміністрацію.

6 червня ФГВФО розпочав ліквідацію банку Хрещатик, яка триватиме до 5 червня 2018 включно.

За даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 18 місце (10,090 млрд гривень) серед 122 діючих банків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...