facebook

“Україну чекає друга…”: Чим погрожувала Савченко прямо у залі суду

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко заявила, що Україну чекає друга Коліївщина.

Ці погрози пролунали після того, як Шевченківський районний суд Києва 22 червня прийняв рішення залишити її під вартою у зв’язку зі справою про підготовку теракту.

“Не така велика небезпека їй (української влади – Ред.) загрожує, як вона про це думає, але якщо вона ще повимахується, то отримає все сповна”, – заявила вона.

При цьому Савченко заговорила про Коліївщину. “Так, дуже страшний (історичний процес – Ред.), але якщо вони не розіб’ють схеми, не перестануть душити людей, якщо люди будуть бідніти, якщо вони не зупинять цю війну, то вони отримають по зубах і з Заходу, і зі Сходу. Отримає Київ. Той самий офіційний Київ, який називає себе владою”, – пригрозила нардеп.

Коліївщина – козацько-селянське національно-визвольне повстання в Правобережній Україні в 1768 – 1769 роках. Спровоковане національним і релігійним гнітом правобережного українського населення в Речі Посполитій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

23 березня суд залишив Савченко під вартою без права на заставу на 60 днів.

Їй інкримінують змову з керівником Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимиром Рубаном, ватажком “ДНР” Олександром Захарченком і “міністром доходів і зборів” “ДНР” Олександром Тимофєєвим з метою посягання на конституційний лад в Україні шляхом замахів на вище керівництво країни і здійснення терактів.

Нардеп оголосила голодування 23 березня, після чого перервала його для проходження допиту на поліграфі. 16 квітня вона відновила голодування.

11 травня від Савченко пішли обидва її адвокати – Олег Соловей і Дмитро Бугай. Нардеп пояснила, що розірвала співпрацю, оскільки не може оплатити послуги захисників. 19 травня адвокат Олександр Шадрін заявив, що нардеп найняла його.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...