facebook

На Волині скандал: відомий корупціонер хоче повернути собі «ласе» місце за допомогою суду

Резонансний випадок стався на Волині, де в березні 2018 року було звільнено директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ростислава Руденка.

 

 

Причиною його звільнення стали неодноразові сигнали про те, що він як посадова особа, порушував закон «Про запобігання корупції». Зокрема, розписував доручення і підписував договори то з невісткою, то з сином і дочкою, які працюють в системі безоплатної вторинної правової допомоги. При цьому зараз корупціонер Руденко не тільки не збирається відмовлятися від своєї посади, але ще і хоче стягнути зарплату за весь час після звільнення.

Тим часом судові засідання більше схожі на фарс. І це при тому, що Україна декларує на всіх рівнях, що системно і беззастережно бореться з корупцією. Зокрема, судовий процес зробили закритим – вивели із залу суду представників ЗМІ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, суд відмовився витребувати докази – інформацію від НАЗК про те, чи існував у позивача в сфері виконання ним службових повноважень приватний інтерес, обумовлений сімейними відносинами з сином, який є адвокатом і включений до реєстру адвокатів, які надають БВПД.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...