facebook

В Україні з’явилося нове церковне свято

Щороку у першу неділю липня віряни відзначатимуть свято Матері Божої Неустанної Помочі.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав видав Декрет проголошення Служби свята Матері Божої Неустанної Помочі у середу, 20 червня, інформує Департамент інформації УГКЦ, передає видання “Вголос”.

«Ми, владою нам даною, нашим декретом вих. ВА 17/454 від 11 грудня 2017 року Божого, подали це до відома Божого люду, постановляючи також його святкування в першу неділю липня. Патріаршій літургійній комісії було доручено опрацювати богослужбові тексти цього свята», — зазначено в документі.

«Відповідно до приписів розділу «Літургійні тексти» Інструкції щодо подання літургійних текстів, їх перевидань і перекладів (пор. Благовісник Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ 2013 року, с. 114), владою нам даною затверджуємо і проголошуємо ad experimentum терміном на три роки Службу свята Матері Божої Неустанної Помочі», — ідеться в Декреті, який набирає чинності 21 червня 2018 року.

Повідомляється, що в офіційному проголошенні свята та урочистостях з цієї нагоди візьмуть участь митрополити та єпископи УГКЦ, представники братств Матері Божої Неустанної Помочі України та численні вірні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Разом з тим, у неділю, 1 липня, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідає Тернопіль з нагоди пастирського візиту та урочисто проголосить празник Матері Божої Неустанної Помочі, який віряни щороку святкуватимуть у першу неділю липня. Предстоятель УГКЦ очолить Архиєрейську Святу Літургію у храмі Матері Божої Неустанної Помочі (бульвар Данила Галицького, 1Б). Початок Літургії об 11:00.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...