facebook

У Харкові учасниця ЗНО почала народжувати прямісінько на тестуванні

В Україні підбили підсумки кампанії із ЗНО, яка тривала з 22 травня до 13 червня. На тестування зареєструвалося 335 843 особи. Серед них частина випускників минулих років.

У 2018 році абітурієнти перевіряли свої знання з 11 предметів. Цьогоріч з переліку виключили російську мову, а до тестуванняз іноземних мов додали розділ аудіювання. Інших змін не відбулося.

Український центр оцінювання якості освіти визначив пороговий бал “склав/не склав” з української мови та літератури, що відповідає 23 тестовим балам; з математики – 10; з біології – 22; з англійської, німецької, французької, іспанської мов – 19.

На ЗНО не обійшлося без ексцесів. Хтось з абітурієнтів запізнився, хтось забув документи, а когось зловили на списуванні.

Ось декілька найяскравіших випадків ЗНО – 2018 року:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– У Харкові одна з абітурієнтів почала народжувати в аудиторії проходження тестування з української мови та літератури. Жінку транспортували в пологовий будинок;

– В Івано-Франківську приїхав на ЗНО на поліцейському автомобілі з проблисковими маячками. Передумовою цього стало те, що абітурієнт переплутав пункт тестування і опинився в іншому районі. Місцеві правоохоронці допомогли абітурієнту дістатися до правильного місця призначення;

– У Білій Церкві випускника госпіталізували з підозрою на кір;

Найбільша кількість випускників шкіл проігнорували тестування з хімії. До прикладу, у Харкові на іспит з цього предмету прийшли лише 89% зареєстрованих учасників, а у Запоріжжі – 88%.

Як повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА, в області виявлено 16 порушників, які принесли на ЗНО електронні пристрої. Двох учасників тестування госпіталізували.

Ті, хто з поважних причин не зміг скласти ЗНО, будуть це робили у другій сесії. Вона розпочнеться 2 липня та триватиме до 11 того ж місяця.

Графік додаткової сесії ЗНО:

2 липня – українська мова та література;

3 липня – математика;

4 липня – англійська та іспанська мови;

5 липня – біологія та німецька мова;

6 липня – історія України;

9 липня – географія, французька мова;

10 липня – фізика;

11 липня – хімія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...