facebook

7 простих трюків для безпеки iPhone

У iOS Apple передбачила безліч корисних можливостей для захисту призначених для користувача даних, але чомусь багато хто не активують і половину з них: або не знають, або просто ігнорують. Тому буває прикро, коли в разі крадіжки зловмисники отримують доступ до всієї інформації через нехтування заходами безпеки з боку користувача. Але ж способи убезпечити свій iPhone досить прості.

passcode_ios_7_iphone_hero

1. Використовуйте пароль: чим довше, тим краще

Як встановлювати пароль, ми вам розповідати не будемо, просто знайте, що замість чотиризначного пароля, який напевно варто зараз у більшості, краще скористатися більш довгою комбінацією. Вам це незручностей не завдасть (спасибі, Touch ID ), а ось третім особам завдання ускладнить.

2. Обмежте можливості заблокованого екрану

Чим менше дій зловмисники зможуть зробити із заблокованим пристроєм, тим краще.Тому краще відключити доступ з блокуванням екрана до меню «Сегодня», перегляду повідомлень, відповіді повідомлень і Wallet. Зробити це можна в розділі «Touch ID і пароль».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3. Увімкніть iCloud і «Знайти iPhone»

Зараз, ви, напевно, подумаєте: «так це ж очевидно!». Для тих, хто хоча б іноді нас читає, це так. Але ви не уявляєте, скільки власників iPhone я зустрічаю з відключеною функцією «Знайти iPhone». Якщо до резервної копії ще стали ставитися більш-менш відповідально (все-таки автоматично робиться), то пункт, який часто стаєвирішальним при втраті пристрою , просто ігнорують.

4. Використовуйте двохфакторну авторизацію

Якщо точно хочете убезпечити свої дані, кращого способу ще не придумали. У цьому випадку ніхто не зможе отримати доступ до вашої інформації в iCloud без підтвердження. Чи не допоможе навіть наявність у шахрая вашого Apple ID і пароля .

5. Знайте, до яких файлів мають доступ ваші програми

Періодично радимо контролювати, чи не занадто багато доступу у тих чи інших додатків, встановлених на вашому iPhone. Для цього відкрийте розділ “Конфіденційність” в налаштуваннях пристрою і пройдіться по всіх основних розділах.Можливо, дізнаєтеся багато цікавого.

6. Уникайте джейлбрейка

Якщо не хочете надавати свою інформацію третім особам, ніколи не користуйтеся джейлбрейком. Будь-яке втручання в систему може стати критичним. Добре, якщо розробник попадеться сумлінна, а якщо ні?

Джейла

7. Не бійтеся стерти дані

У розділі «Touch ID і пароль» в самому низу є тумблер «Стерти дані» . При його активації вся інформація на iPhone буде видалена після кількох невдалих спроб введення пароля. Якщо ви зберігаєте на смартфоні щось важливе, радимо скористатися. А відновитися завжди можна з резервної копії iCloud.

Найголовніше, вчасно оновлюйте iOS . Apple не просто так випускає оновлення, багато хто з них виправляють критичні уразливості в системі. Просто компанія не завжди про це поширяться.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...