facebook

“Вони всі пoмpуть”: рахункова палата оприлюднила аудіозапис cкaндальної доповіді заступника Супрун

Рахункова палата оприлюднила аудіозапис cкaндaльної доповіді заступника в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун Олександра Лінчевського, де він заявив, що витрачати гроші на oнкoхвopих недоцільно, адже “вони все одно пoмpyть”.

Посилання на аудіо оприлюднив голова Рахункової палати України Валерій Пацкан на своїй сторінці у Facebook, передає 24 канал.

За його словами, вчора, 5 червня, Національне агентство з питань державної служби подало офіційний запит до Рахункової палати з проханням надати стенограму та аудіо- або відеозапис засідання Рахункової палати, де було розглянуто звіт щодо ефективності використання бюджетних коштів, виділених на лікування oнкoхвopих українців за кордоном.

“Задля недопущення різних інтерпретацій заяв Лінчевського було ухвалено рішення також оприлюднити аудіозапис його виступу, щоб громадськість могла з ним ознайомитися і не виникало жодних питань”,– йдеться у повідомленні.

Пацкан зауважив, що Рахункова палата встановила, що протягом 2016-2017 років 286 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених для лікування oнкoxвоpих за кордоном, МОЗ використало неефективно. Ще 24 мільйони гривень – використані з порушенням законодавства, а близько 200 мільйонів – взагалі не були використані в рамках цієї програми.

Аудіозапис доповіді заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...