facebook

Розстрільний список ФСБ: на кого націлився Путін, окрім Бабченка

30 травня з’ясувалося, що Аркадій Бабченко насправді живий, а інформація про загибель журналіста була частиною спецоперації СБУ.

Окрім російського незалежного журналіста Аркадія Бабченка готувалися замахи щонайменше на 30 осіб, серед них – одеський активіст і колишній працівник ФСБ РФ, який перебуває в Україні. Відповідну заяву під час конференції зробив генпрокурор Юрій Луценко.

Виконавці і замовники

Днями правоохоронці зазначили, що виконавцем замаху на “вбивство” Аркадія Бабченка виявився учасник АТО Олексій Цимбалюк:

“Герман Борис Львович (підозрюваний в організації “вбивства” Бабченка) звернувся до Цимбалюка, колишнього добровольця АТО, з тим, щоб той здійснив вбивство Бабченка Аркадія Аркадійовича. Після цього Цимбалюк прийшов до Служби безпеки України і вступив в оперативну гру, щоб викрити і організатора, яким, за нашою версією, виступає пан Герман. Низка інших агентів СБУ сприяли проведенню цієї операції”, – пояснив Луценко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Керівник ГПУ додав, що кілька разів Герман із Цимбалюком все ж зустрічалися. Одного разу він дав 20 тисяч доларів як половину суми за вбивство Бабченка, другу частину повинен був віддати після вбивства.

“На наступній зустрічі він (Герман) сказав, що у нього є ще замовлення, і назвав прізвище одного з одеських проукраїнських активістів, потім сказав на наступній зустрічі: “У мене є замовлення” і назвав колишнього офіцера ФСБ Росії, який зараз перебуває на території України. А далі сказав: “Взагалі-то список – близько 30 осіб”, – додав генпрокурор.

Розстрільний список – що відомо ГПУ?

За словами Луценка, зараз відбуваються експертні дії з двома телефонами Германа.

“З цього списку ми знаємо трьох осіб. Про решту ми не змогли дізнатися”, – прокоментував він.

Як відомо, увечері 29 травня стало відомо про вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка у Києві. 30 травня з’ясувалося, що Аркадій Бабченко насправді живий, а інформація про загибель журналіста була частиною спецоперації СБУ щодо запобігання замаху на нього. Також у СБУ зазначили, що у Києві було затримано організатора замаху на журналіста.

Адвокат підозрюваного в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко Євген Солодко заявив, що його підзахисний відомий волонтер і є директором компанії з виробництва зброї.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...