facebook

Українців звільнили від сплати боргів по комуналці: кому пощастило

Власники житла і комерційної нерухомості в Україні (офіси, склади і ін.) не повинні нести відповідальність за комунальні борги. Як говориться в роз’ясненні Великої палати Верховного суду у справі №757 / 45133/15-ц, мова йде про нових власників певної нерухомості, яким у “спадок” залишилися борги від старих господарів.

 


Таким чином регіональні обленерго не можуть відмовляти новим власникам нерухомості в укладенні нових договорів на обслуговування через заборгованість, накопиченої до них. Також не можна відключати їх від послуг в односторонньому порядку.

“ВС дав з цього приводу чіткий висновок – комунальники не мають права щось вимагати з нових власників. Вони зобов’язані з ними переподпісать договір, і самостійно стягувати стару заборгованість зі своїх старих клієнтів”, – пояснив ситуацію адвокат Ростислав Кравець.

У Верховному суді підкреслюють, що ніяких винятків бути не повинно. І підключення нового абонента повинно відбуватися за стандартними правилами: постачальник, наприклад, енергії повинен надати проект договору на протязі 7 робочих днів для підключення об’єкта потужністю до 150 кВт і протягом 14 днів – коли мова йде про більшу потужність. Справа №757/45133/15-ц стосувалася спору нового власника столичної нерухомості з “Київенерго”.

“Верховний суд чітко написав в своєму висновку – вибиванням боргів з недбайливих клієнтів повинні займатися самі комунальники. Їхні боржники – їм з ними і працювати. Новий власник нерухомості починає життя з чистого аркуша”, – додав Кравець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, для отримання субсидії на оплату послуг комуналки рекордна кількість українців показують нульові доходи. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соцполітики, посилаючись на главу відомства Андрія Реву.

За словами міністра, в Україні нульові доходи декларують 923 тис. домогосподарств, в яких проживає 1,5 млн осіб. Також Рева звернув увагу на те, що серед цих людей є особи, які не мають джерел доходу, проте є і ті, які декларують відсутність доходів, купуючи при цьому елітну нерухомість.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...