facebook

Здійснилося: киянам переглянули тарифи на гарячу воду

У Києві переглянули тарифи на гарячу воду і водовідведення. Про це повідомили в департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

 

За інформацією столичного департаменту, з 1 травня 2018 року послуги з гарячого водопостачання і централізованого опалення киянам надає КП “Київтеплоенерго”.

Ця компанія нараховуватиме квитанції на оплату гарячої води, спожитої в травні.

Вартість гарячого водопостачання була затверджена розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради №700 від 26 квітня 2018 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У документі прописані такі ціни на гарячу воду для населення: при наявності рушникосушки – 74,49 грн; при відсутності рушникосушки – 63,37 грн.

Слід зазначити, що до 1 травня 2018 року в Києві діяли тарифи на гаряче водопостачання, затверджені постановою НКРЕКП №1536 від 28 грудня 2017 року.

У травні поточного року вартість гарячої води знизилася на 7,6 і 14,97% відповідно в залежності від наявності рушникосушки.

У пояснювальній записці до розпорядження Київради значиться, що ціни на гарячу воду і опалення розраховані без урахування доходу.

Як повідомили в департаменті, в деяких столичних будинках відновили гаряче водопостачання.

Станом на 29 травня цього року поставки гарячої води відновили у 1253 житлових будинках. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв. Без гарячого водопостачання в столиці залишалося близько 3000 будівель.

“1336 споживачів міста Києва (з яких 1253 – житлові будинки) підключені до ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 замість районних котелень і станцій теплопостачання, де відсутнє газопостачання у зв’язку з відмовою НАК “Нафтогаз України” укласти договір з КП “Київтеплоенерго” на поставку природного газу.

Саме тому, там, де існує технічна можливість, ми підключили будівлі до інших джерел теплопостачання – до ТЕЦ, на яких поки що газопостачання не припинено”, – пояснив столичний чиновник.

Також наголошується, що в Києві проводяться гідравлічні випробування тепломереж, під час яких тимчасово припиняються поставки гарячої води.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...