facebook

Українці отримуватимуть пільги “по-новому”: що зміниться з першого числа

Представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Руслан Кучук повідомив, коли створять нове Міністерство. Він також роз’яснив, хто зараз займається наданням пільг.

 


“На сьогодні функції по наданню пільг ветеранам виконують понад 20 міністерств. Тобто щось Мінсоцполітики, навіть включаючи Міністерство молоді та спорту, що також забезпечує ті чи інші функції. Цю роботу треба врегулювати в одному руслі і в одному відомстві. Міністерство у справах ветеранів запрацює з 01.01.2019 року”, – зазначив Кучук.

Як повідомлялось, 27 лютого 2018 року Верховна Рада України проголосувала за законопроект №7505, яким пропонується створити Міністерство у справах ветеранів. Його планують заснувати на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Нагадаємо, вже цього літа в Україні набуде чинності ряд важливих нововведень. Зокрема очікується старт Антикорупційного суду, фінансування лікарень по-новому і перерахунок тарифів.

Зміни торкнуться і сфери комунальних послуг. У червні в Україні можуть подорожчати газ, гаряча вода і тепло. Так, Кабінет міністрів повинен переглянути тариф на блакитне паливо. Відповідно до одного з сценаріїв, газ може вирости в ціні на 65%. В результаті гаряча вода і тепло можуть подорожчати приблизно на 45%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також, в липні мінімальну пенсію підвищать з 1373 до 1435 грн. Торкнеться таке підвищення близько мільйона українців (ті, хто зараз отримує менше 1435 грн). Ті українці, які виконали вимогу щодо стажу, вже зараз отримують пенсію в розмірі не нижче 40% від мінімальної зарплати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...