facebook

Ще одне подорожчання: В “Укренерго” заявили про зміну тарифів

“Укренерго” пропонує ввести новий тариф. Основна складова зміни тарифу лежить в графі витрат на оплату праці.

 

Очікується, що новий тариф буде на рівні 5,694 коп./КВт/год. Про це повідомив фінансовий директор ДП “НЕК “Укренерго” Сергій Єрмак, зазначивши при цьому, що це дозволить збільшити зарплату працівникам компанії в середньому на 30%.

“90% загальної суми будуть спрямовані на підвищення зарплати робітників і інженерів напрямків експлуатації мережі, оперативно-диспетчерського управління та ІТ. Підвищення зарплат передбачено Галузевою угодою, а також законом про Державний бюджет України на 2018 рік”, – зазначив Єрмак.

Крім того, “Укренерго” пропонує збільшити витрати на юридичні послуги на 20 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані, зокрема, на юридичний супровід в сфері міжнародного права для забезпечення позову про відшкодування вартості втраченого майна та компенсації збитків Укренерго в результаті окупації Росією АР Крим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Серед іншого, проект структури тарифу передбачає витрати на Держенергонагляд у другому півріччі 2018 року. Для цього в структуру тарифу були закладені витрати в сумі 137,9 млн грн. Частка тарифу Укренерго складе всього 2,7% від вартості електроенергії, за яку безпосередньо платить споживач.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...