facebook

Порошенка і Тимошенко можуть допитати. У чому підозрюють політиків, подробиці

У кримінальній справі про втручання в діяльність колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка слідчі збираються допитати президента Петра Порошенка та лідера фракції “Батьківщина” Юлію Тимошенко.

Про це пише “Українська правда”, посилаючись на джерела в МВС.

Журналісти опублікували розслідування, базоване на листуванні депутата-втікача Олександра Онищенка з оточенням президента, нагадує ЗМІ.

Із листування зрозуміло, що народні депутати з близького оточення Порошенка – Ігор Кононенко та Сергій Березенко, а також фінансовий радник президента Макар Пасенюк просили Онищенка домовлятися про вигідні для АП голосування з Юлією Тимошенко.

Джерела в МВС переконують: робота журналістів стала остаточною причиною для початку офіційного розслідування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оскільки зі створенням Державного бюро розслідувань, Генпрокуратура втратила функцію слідства, а ДБР ще не працює на повну – Нацполіція залишилася єдиним органом, який може займатися цим розслідуванням. Тобто, генеральний прокурор не зможе просто так забрати це провадження від Нацполіції. Навіть якщо захоче.

Як розповідають в оточенні президента, після появи новини про відкриття справи щодо втручання у роботу Яценюка, Порошенко телефонував до Авакова.

Президент цікавився, як йому сприймати цю інформацію. Міністр переконував, що не має до справи ніякого відношення, мовляв, всім займається Головне слідче управління Нацполіції. Порошенко припинив розмову і кинув слухавку.

Співрозмовники у МВС запевняють, що слідчі готуються до серйозного збору доказів.

У міністерстві обіцяють допитати Олександра Онищенка, Юлію Тимошенко, Ігоря Кононенка, Сергія Березенка, Макара Пасенюка, Арсенія Яценюка з членами його уряду, журналіста Дмитра Гнапа, який опублікував переписку депутата-втікача, і нардепа Сергія Капліна, який був задіяний у кампанії проти колишнього прем’єра.

“Допитають усіх, хто фігурує у виступах Онищенка. Якщо треба буде, то за особливої процедури буде допитаний і Петро Олексійович”, – стверджує джерело в міністерстві.

Як би не було, але цим провадженням міністр внутрішніх справ підвішує одразу двох кандидатів в президенти – Порошенка і Тимошенко, йдеться в публікації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...