facebook

Почалося розслідування відносно Tesla Motors

Підозри комісії виробник електромобілів викликав після того, як стали відомі подробиці про першої аварії за участю авто, виробленого Tesla Motors. Питання викликає не стільки сама ситуація, скільки можливе приховування інформації від інвесторів. У разі, якщо представники компанії не повідомили вкладників капіталу про подію, їй буде пред’явлено звинувачення в порушенні закону про захист інвесторів, повідомляє The Wall Street Journal.

635946376813517119-500312339_tesla

Згідно з наявною у видання інформації, Tesla Motors повідомила про аварію зі смертельним результатом в Національне управління з безпеки дорожнього руху, але не надала необхідну інформацію в комісію з цінних паперів, в чиїй компетенції знаходиться доведення таких відомостей до інвесторів, адже для тих, хто збирається вкласти гроші в компанію, подібна інформація могла бути дуже важливою. За даними, наданими The Wall Street Journal неназваним джерелом, розслідування перебуває на ранній стадії, тому поки рано говорити про можливі наслідки для компанії.

Національне управління з безпеки дорожнього руху США теж проводить розслідування обставин травневої трагедії. Нагадаємо, що тоді автомобіль Tesla, що їхав на автопілоті, не розпізнав причіп вантажівки і врізався в нього. В результаті водій загинув, а сама подія викликала суспільний резонанс, і багато хто поспішили звинуватити компанію у виробництві неякісних автомобілів. Керівництво Tesla Motors заявив, що автопілот, який використовується в електромобілях Tesla, знаходиться на стадії бета-тестування, тому при використанні автоматичного керування необхідно тримати руки на кермі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...