facebook

“Вводять обмеження для заробітчан”: Що чекає українців, які збираються працювати в Європі

В ЄС бояться, що почнеться процес витіснення з ринку праці їхніх громадян. Литовський уряд вирішив встановити квоти для закордонних працівників на деякі професії у зв’язку інтенсивним зростанням імміграції з України.

 

Про це заявив віце-канцлер Литви Дейвідас Матульоніс.

“Може початися процес витіснення з ринку праці наших громадян, оскільки це більш дешева робоча сила”, – заявив Матульоніс після засідання уряду в середу, 16 травня.

За його словами, зараз це питання найбільш актуальне через зростання кількості українських водіїв і будівельників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому квоти не будуть діяти у відношенні фахівців з високою кваліфікацією. За встановлення квот відповідатиме міністерство соціального захисту та праці, також планується залучити експертів з Центру науково-дослідного моніторингу та аналізу.

Конкретні пропозиції будуть висунуті до жовтня цього року.

Також уряд вирішив посилити порядок відрядження громадян третіх країн в Литву – передбачається повернутися до системи дозволів на роботу.

При цьому кабінет міністрів Литви вирішив полегшити приїзд для громадян США, Японії, Південної Кореї, Канади, Австралії, Нової Зеландії – щодо них будуть застосовуватися вимоги, подібні з тими, що висуваються до громадян Євросоюзу.

За словами Матульоніса, уряд має намір скласти список затверджених “білих компаній” для видачі як національних багаторазових віз, так і видів на проживання, планується відмовитися від деяких надмірних вимог щодо надання документів.

Згідно статистики, в цілому за перші чотири місяці 2018 року до Литви прибули понад 12 тисяч іммігрантів. Порівняно з попередніми роками цей показник зріс у два рази.

Як повідомили у Департаменті міграції, у минулому році робочі візи або посвідки на проживання на підставі роботи були надані майже 34,5 тис. іноземців, з них близько 20 тис. – громадянам України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...