facebook

“Упіймали на гарячому злодіїв, а вона”: у Львові спалахнув скандал через суддю, яка просто відпускає злочинців

Суддя Сихівського суду Львова навмистно відпускає затриманих поліцією злочинців. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомила львівська журналістка Віка Балицька.

 

За словами Віки, яка також є Головою поліцейської комісії у Львівській області, Олена Тімченко вже не в перше приймає скандальні рішення. Так, днями суддя замість того, щоб обрати запобіжний захід затриманному у грабунку чоловікові, вирішила перенести засідання на інший день. А підозрюваний, за цей час, просто втік у Польщу.

“Вже вдруге можемо “подякувати” судді О. Тімченко за “вчасне і справедливе” правосуддя. Вчора вона перенесла обрання запобіжного заходу затриманому підозрюваному у грабежі на четвер, і сьогодні вночі він перетнув українсько-польский кордон.”

Але з цим чоловіком історія виявилась ще цікавішою. В березні саме Олена Тімченко відпустила грабіжника під заставу всього 33 тисячи гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Поліція упіймала на гарячому двох квартирних злодіїв. З доказами. Тоді суддя відправляє їх під арешт із правом призначення застави у розмірі 33 тисячі грн. Ті, звісно, сплачують. І…. тадам…продовжують займатися “по фаху”. 16 квітня проникають у квартиру на вул. Дністерській, де викрадають гроші та золоті вироби. Їх випадково застає господар квартири. Йому в процесі боротьби наносять легкі тілесні ушкодження. Але злодіям якось вжається втекти. Вчора поліція їх затримала, оголосила підозру по ст.186 ч.3 (грабіж. від 4 до 8 років) і повезла до Сихівського суду для обрання запобіжного заходу. Одному із них суддя Тімченко призначає арешт, а засідання по іншому – переносить на четвер”.

Обурена Балицька додає, що перенести засідання суддя вирішила через те, що підозрюваний заявив, що у той день був у суді і не міг скоїти пограбування. Судді знадобилось два дні, щоб встановити та перевірити цю інформацію, хоча данні про всі засідання є в електронній базі, і їй достатньо було б і 5-ти хвилин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...