facebook

Український безвіз може “розширитися” майже вдвічі: які країни на горизонті

Україна веде переговори з країнами “білого шенгену” щодо встановлення з ними безвізового режиму. Про це розповів начальник відділу консульсько-правових питань, заступник начальника Управління консульського обслуговування Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Меняйло.

 

“Список так званого “білого шенгену”- це такий список, в який також входить і Україна. Це регламент ЄС від 2001 року, який встановлює перелік країн, громадяни яких можуть в’їжджати в Європу без віз і перебувати там 90 днів на 180. Крім України в списку є ще 61 держава”, – заявив він.

За словами консула, мова йде не тільки державах ЄС і Шенгенської зони, але також країнах, громадяни яких також в’їжджають в ЄС без віз.

“Той же Уругвай, Перу, Колумбія, Мексика, Сейшельські, Багамські острови, Антигуа і Барбудда, Македонія, Албанія – список досить широкий. І з усіма у нас різний рівень діалогу, проте з усіма намагаємося досягти результату”, – розповів Меняйло.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, з чотирма країнами Латинської Америки Україна може укласти угоди про скасування віз найближчим часом.

“З чотирма країнами цього регіону були детально обговорені можливості вже найближчим часом складання договорів про скасування візового режиму. Це Уругвай, Перу, Колумбія. Предметні дискусії були по Мексиці”, – повідомив Меняйло під час круглого столу.

“На сьогоднішній день громадяни України можуть подорожувати без візи в 85 країн світу”, – додав він.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...