facebook

Біля Львова спалили ромський табір

Про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денисова. За її словами, інформацію вона про це отримала від активістів. Тож звернулася до львівських правоохоронців розслідувати інцидент.

У повідомленні сказано, що сталася пожежа 9 травня у смт Рудно, що на околиці Львова. Невідомі особи нібито навмисне підпалили ромське поселення. Вогонь знищив усі їхні речі, а люди були змушені полишити поселення.

«У зв’язку з цим, Уповноваженим направлено запит до керівництва Головного управління Національної поліції у Львівській області з проханням вжити заходів реагування відповідно до вимог законодавства за означеними фактами, а також гарантувати публічну безпеку і порядок у смт Рудне Залізничного району м. Львова», – йдеться у повідомленні Денисової.

Та найбільше в омбудсмена викликає занепокоєння продовження тенденції до збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості щодо представників ромської національної меншини. Так, на контролі Уповноваженого продовжує перебувати провадження щодо спалення табору ромів на Лисій горі у Києві радикально налаштованими особами.

На переконання Уповноваженого, такі прояви ксенофобії потребують особливої уваги з боку правоохоронних органів, зокрема, більш ретельного розслідування, а також вжиття заходів превентивного характеру щодо недопущення таких випадків у майбутньому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До слова, днями на сторінці «Гарячої лінії міста» у Facebook повідомили, що у Львові ліквідували циганський табір у парку Погулянка, на який скаржилися місцеві мешканці.

«РА Личаківський район спільно із поліцією та управлінням безпеки міста із циганами було проведено роз’яснювальну роботу, після чого вони покинули цю територію. ЛКП «Зелений Львів» прибрав парк», – йдеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...