facebook

Українська ікона, яку визнали чудотворною, гастролює pосійськими містами(відео)

Українську ікону “Призри на смирення” вивезли до Москви. Образ, який у 93-тому відбився на склі, з того часу визнали чудотворним. Ікона стала реліквією Української церкви і офіційно зберігається у Веденському монастирі у Києві. Але попри неоголошену вiйну з Pосією, образ Божої матері Православна церква Московського патріархату відправила на гастролі. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Три дні тому Ікону Богородиці “Призри на смирення” привезли до каплички у моcковському районі Гольяново. Пробуде вона там ще тиждень – це вже проанонсували моcковські попи.

У той же час у Веденському чоловічому монастирі у центрі Києва всередині той самий образ. Поряд з іконою – скло, на якому лик Богородиці і маленького Ісуса відбився 26 років тому. Скло з монастиря не вивозять. А от чи справжня ікона нині у храмі – незрозуміло. Адже таку саму Богородицю возять містами Pосії вже понад два роки.

У Краснодарі українська ікона “Призри на смирення” була півроку тому. До цього її возили в Хабаровськ, Усурійськ, Находку, знову в Моcкву та ще в десяток pосійських міст. І всюди до Богородиці величезні черги.

Міністр культури України про те, що чудотворна ікона гастролює Pосійською Федерацією, дізнається від ТСН. Обіцяє розібратись. І додає – якщо в Pосії нині оригінал образа, то це злoчин.”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це контрабанда. Ми з Pосійською федерацією зараз не співпрацюємо і не обмінюємось музейними експонатами та артефактами”, – каже Євген Нищук.

Священики Московського патріархату з Веденського монастиря Києва заспокоюють – справжній образ завжди стоїть у храмі української столиці. А на виїзді – копія, яку майстри малювали з благословення.

Де нині перебуває саме той образ, який відбився на склі і через це ікону визнали чудотворною – залишається загадкою. Віряни готові стояти в чергах і до копії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...