facebook

Україна звинуватила ЄС у порушенні безвізового режиму

З’явилися подробиці скандального нововведення, які змусить українців платити за безвізовий в’їзд до ЄС.

 

Так, український дипломат Богдан Яременко заявив, що спеціальний дозвіл на в’їзду туристів з безвізом, який хочуть ввести в співдружності, не вписується в концепцію безвізового режиму.

Він вважає, що подібні заходи Євросоюзу можна розцінювати по-різному, проте вони точно не полегшать подорожі туристам.

“Це можна розглядати як перешкоду, а можна як невелику формальність. Це такий квазі-візовий режим, це абсолютно зрозуміло. Це якось не вписується в концепцію безвізу. ЄС реагує фактично на зовнішні загрози та так, ми потрапляємо в розряд тих, хто на собі відчує це”, – стверджує він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відзначимо, що посли країн ЄС вже підтримали введення Європейської системи інформації і авторизації подорожей (ETIAS), яка передбачає необхідність отримувати спеціальні дозволи.

Документ буде коштувати сім євро. Видача такого дозволу дозволить проводити попередню перевірку громадян третіх країн, які намагаються в’їхати в Шенгенську зону за умовами безвізового режиму.

Так, особам, які подорожують без віз, необхідно буде отримати попередній дозвіл на поїздку. Для цього вони повинні заздалегідь заповнити заяву-анкету через інтернет.

Як свідчить офіційна статистика Єврокомісії, в 2017 році громадяни України вдвічі рідше зверталися за короткостроковими шенгенськими візами, ніж в 2016-му.

Так, в 2017 році українці зверталися за «шенгеном» 720 976 разів, тоді кількість звернень за попередній рік склала 1 411 950. Відповідно, у 2017 році громадяни України отримали в консульствах країн Шенгену 694 349 шенгенських віз, що вдвічі менше, ніж в 2016 році (1,36 млн).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...