facebook

Немає чому радіти: українці розкрили правду про свої зарплати

Як і раніше, українці не можуть похвалитися високим рівнем заробітної плати. Як свідчать останні дані, в середньому українці щомісяця заробляють від 6 до 7 тис. грн.

Про це стало відомо в результаті опитування, яке провели в квітні 2018 року. В ньому взяли участь 3003 людини.

За результатами опитування було з’ясовано, що заробітна плата кожного п’ятого жителя України перевищує 15 тис. грн.

Водночас 17% респондентів повідомили, що за місяць отримують близько 6-7 тис. грн. Менше 3 тис. мають тільки 8,5% опитаних.

При цьому майже всі учасники опитування скаржилися на те, що вони незадоволені своїм місячним доходом. Лише 7% респондентів влаштовані рівнем своєї заробітна плата.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цікаво, що 6% опитаних українців нічого не роблять, щоб поліпшити власне фінансове становище. Зате 36% змінюють роботу, щоб заробляти більше. 25% – підвищують кваліфікацію, вивчають іноземні мови. Майже 20% респондентів беруть на себе більше зобов’язань.

Нагадаємо, середня зарплата в Україні поступово зростає, хоча й не встигає за ростом цін.

Реальні зарплати у березні 2018 року порівняно із лютим зросли на 5,9%. У березні середня номінальна заробітна плата штатного працівника становила 8 382 грн, що на 24,1% більше, ніж у березні 2017 року. Про це повідомили у Державній службі статистики.

 

Водночас зазначається, що реальні зарплати у березні 2018 року порівняно із лютим зросли на 5,9%, а відносно березня 2017 року на 9,5%.

Найвищий рівень зарплат зареєстрований в Києві, де середня зарплата склала 13 388 гривень/місяць.

Найнижчий рівень зафіксований у Тернопільській області, де середня зарплата склала 6 394 гривні/місяць.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...