facebook

372 тисячі гривень на лікування і 83 млн. грн доходів: Що приховувала від українців екс-глава Національного банку Валерія Гонтарєва

Экс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева витратила 372,546 грн на лікування в Індії. Відповідні зміни Гонтарева занесла до Єдиного державного реєстру декларацій 6 березня.

Згідно з декларацією, 27 лютого экс-голова НБУ витратила 372,5 тис. на лікування у Hospital Kalari Kovilakom у місті Палгхат на півдні Індії.

На сайті клініки зазначено, що там пропонують аюрведичні процедури, очищення й омолодження, управління вагою й антистрес-програму (боротьба із симптомами стресу, безсонням, відсутністю концентрації, втомою й головними болями).

Крім того, Гонтарева занесла дані про дохід у розмірі 287,4 тис. грн відсотків, які вона отримала від Державного експортно-імпортного банку України (“Укрексімбанк”).

Також экс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева задекларувала 83,5 млн. грн доходу від відчуження цінних паперів та корпоративних прав.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Гонтарева вказала, що мільйони одержала від ICU Holdings Limited, яка зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Як відомо, до середини 2014 року Гонтарева була співзасновницею і керівником ради директорів групи ICU. Після призначення на посаду глави Нацбанку вона продала свою частку в ICU холдингової компанії групи – ICU Holdings Limited. Продаж передбачає п’ятирічній графік розрахунків, згідно з яким Гонтарева отримує черговий транш в кінці кожного календарного року, починаючи з 2014 року. У 2015 році глава НБУ задекларувала 23,518 млн грн доходу від продажу своєї частини в компанії ICU Holdings Limited, у 2016 році – 52,5 млн. грн.

Нагадємо, що декларацією скандальної чиновниці вже зацікавилося Нацагенство з питань запобігання корупції. Але слідство було закритим, співробітники агенства заявили, що оприлюднять результат тільки тоді, коли перевірка буде закінчена. Колишня голова НАПК декілька тижнів тому розповіла, що результати перевірки електронної декларації екс-глави Нацбанку України Валерії Гонтаревої будуть готові найближчим часом.

“Перевірка пройшла, результат по ній ще не прийнятий. Швидше за все, на одному з наступних засідань рішення буде винесено і розглянуто”, – сказала Корчак.

Наразі чим закінчилося розслідування поки невідомо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...