facebook

Кабмін озвучив прогноз щодо вартості долара у 2019 році

Міністерство фінансів та Міністерство економічного розвитку та торгівлі України очікують, що у 2019 році середня вартість долара складе 30,5 гривень.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на проект бюджетної резолюції, поданий до Кабінету міністрів, пише “Громадське”.

При цьому, в уряді очікують, що за умови зниження інфляції до 6,5%, ВВП України у 2019 році зросте до 3,6%.

Нагадаємо, що в Нацбанку повідомили свої прогнози щодо росту національної економіки та рівня інфляції на наступний рік. Зокрема, там вважають, що у наступні 2 роки економіка України навпаки сповільнить зростання.

Напередодні свій прогноз щодо економічного зростання в Україні висловили і в Світовому банку. Там повідомили, що у разі проведення ключових реформ, зокрема створення антикорупційного суду та ринку землі, ВВП України у 2018 році може зрости на 3,5%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В той же час, там зазначили, що якщо уряд та парламент провалять прийняття необхідних Україні реформ у найближчі декілька місяців, то економіка зросте на менш ніж 3%.

В Нацбанку також уточнили, що очікують на зарахування чергового траншу МВФ на початку третього кварталу 2018 року.

На думку керівника програми Світового банку в Україні, запровадження податку на виведений капітал наразі є фіскально неприйнятним.

Як повідомлялося, спеціаліст також заявляв, що якщо уряд надалі продовжуватиме збільшувати рівень мінімальної зарплатні, інфляція в Україні може сягнути 10%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...