facebook

Український Хатіко вже рік чекає на господаря, який покинув його в полі у зв’язаному мішку

На дорозі серед полів біля села Покровка Коломацького району Харківської області живе пес Герой. В кінці минулого літа господарі залишили на вигляд безпородного пса в яру в зав’язаному мішку.

Напівживу тварину знайшли місцеві жителі.

«Я їхав з роботи, коли побачив, що в яру в мішку щось ворушиться. Підійшов, розв’язав, а там – пес. Худий, ледве дихає. В той же день я привіз йому їжу. Він хапав її, не жуючи», – розповідає місцевий мешканець Віктор Головко.

Чоловік став підгодовувати пса. Кілька разів намагався відвести додому, але той не бажав йти з місця, де його залишили колишні власники, незважаючи на те що там немає ні їжі, ні води.

За словами місцевих жителів, перший час Герой кидався на дорогу до авто, які проїжджали, і вдивлявся у вікна, сподіваючись, що за ним повернулися господарі. Навіть наближення зими не змусило його піти в село.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«За вірність колишнім власникам я став називати його Хатіко. Змайстрував будку і встановив її в тому місці, де знайшов пса. Пізніше хтось з місцевих написав на ній крейдою «Герой». Тепер вся округа кличе його так», – розповідає Віктор Головко.

Сьогодні Герой-Хатіко прижився, набрав вагу, перестав сумувати. Незважаючи на те що живе за селом, увагою не обділений.

«В руки він нікому не дається, з обережністю ставиться до людей. Зі мною він грає, бігає навколо, але додому не йде», – говорить Віктор, вважаючи, що вірний пес не втрачає надії дочекатися господарів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...