facebook

Як мати одним жартом ледь не зіпсувала життя дитині

Кожна мати бажає щастя своїй дитині. Але ось як через власну дyрість та неуважність мало не стала причиною нещастя своєї єдиної доньки, я хочу розповісти, щоб інші батьки не повторили моєї помилки.

З моєю шкільною подругою ми майже одночасно вийшли заміж і народили дітей – я дівчинку Оленку, а вона хлопчика Антона. Разом гуляли з дитячими візочками, благо, жили майже поруч. Потім сиділи з дітьми по черзі, щоб встигнути зробити всі справи. Та хіба мало спільного у двох молодих матусь?

Наші чоловіки теж подружилися, так що всі свята, та й взагалі вільний час проводили разом. Стали майже як родичі і часто жартували, що ось, підростуть діти, ми їх одружимо і станемо родичами по-справжньому.

А потім чоловік в гору пішов – зайнявся бізнесом, гроші з’явилися. Але ми не особливо змінювали спосіб життя, правда, квартиру побільше купили, ремонт хороший зробили, у відпустку стали за кордон їздити. Але грошима не кидались, та їх-то великих і не було – вистачало на нормальне життя, і трохи відкладала для доньки на освіту.

У подруги особливих змін не було. Чоловік у неї роботу міняти не хотів, додаткових приробітків не шукав – жив, як живеться. Все повторював, що всіх грошей не заробити, а життя пройде повз.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А діти тим часом росли, дружили між собою. У всякому разі, мені так здавалося. Закінчили школу, вступили до вишу. Тут подруга і почала активно піднімати розмови на тему одруження. Вона прямо так захопилася, що вже планувати стала, де і як діти житимуть, наприклад, на її думку ми повинні були купити їм квартиру.

Я вибрала момент і спробувала поговорити з дочкою на цю тему. Мені здавалося, що, коли вони були маленькими, то тісніше дружили, а зараз якось я Антона рідше бачу і чую, а потім і зовсім перестав у нас з’являтися. Та й подруга якось притихла – вже з місяць як дзвонити перестала.

А дочка мені відкритим текстом сказала, що «краще все життя в дівчатах, ніж за Антона заміж». Стала питати, що і чому так, вона спочатку відмовчувалася, а потім стала говорити, що він заздрісний і моторошно меркантильний – все на гроші переводить. І поводиться непорядно.

Я добряче все розпитала, і вона, нарешті, стала розповідати речі, які мене просто приголомшили, в шок привели. Виявляється, Антон разом з його батьками вважав, що питання з одруженням вирішене давно, і ніяких інших варіантів навіть не розглядав і поводився відповідно.

А далі взагалі жах якийсь! Нещодавно моя подруга подзвонила і попросила її зайти до них, мовляв, вона щось для мене передати хоче. Та після занять і зайшла, але вдома був один Антон, який сказав, що мама у сусідки і зараз повернеться. Донька погодилася почекати.

І тут Антон поліз до неї цілуватися і так далі. Коли вона стала вириватися, він сказав, що нічого з себе принцесу робити, все одно вони одружуються, а тому, чому б зараз і не почати жити як чоловік і дружина. Дочка стала говорити, що їм вчитися потрібно, а не одружуватися, щоб мати свої гроші, а він заявив, що грошей її батьків вистачить їм на життя з лишком. Ледь вдалося Оленці вибратися і втекти звідти!

Питаю дочку, чому вона нам нічого не говорила, відповідає, що не хотіла засмучувати, тому що ми в таких хороших відносинах з його батьками, думала, що впорається сама з усім цим, потім ще, що соромно було. І ще, мовляв, ми ж самі весь час їх нареченим і нареченою вважали, мріяли одружити.

Довго ми розмовляли, і я ще багато нового для себе дізналася про справжнє ставлення моєї подруги до нас. І зовсім по-іншому подивилася на деякі її висловлювання, які раніше вважала просто невдалими жартами, на заздрість, яка, виявляється, не давала подрузі і її чоловікові спокою. І синові вони навіяли, що Оленка – вдала партія і сама йде в руки, а з нею він завжди буде ситий і задоволений, так як дочка у нас одна, і ми для неї нічого не пошкодуємо.

Потім я ледь втримала чоловіка, який після моєї розповіді рвався піти і «з’ясувати стосунки» по-чоловічому. А подруга, як ні в чому не бувало, подзвонила перед святом і запросила нас в гості, сказавши, що, мовляв, «наречений» подарунки приготував для «нареченої». Тут я їй все по телефону і висловила, і попередила, що якщо Антон до Оленки близько підійде, мало нікому не здасться!

Загaлом, зруйнувалась багаторічна дружба, хоча я тепер думаю, а чи була вона взагалі?

А Оленка нещодавно мені по секрету сказала, що їй дуже подобається один хлопець з їх групи! Дай Бог все у них налагодиться. Аби дочка була щаслива!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...